Biografie

Rozemarijn van Egeren (1987) kreeg haar eerste dwarsfluitlessen op 7-jarige leeftijd. In 2003 kreeg zij les aan de jong talent klas van het Koninklijk Conservatorium bij Rien de Reede. Hierna vervolgde zij haar studie bij Jeroen Bron. In juni 2011 behaalde zij haar bachelor diploma. Haar master studie volgde zij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vincent Cortvrint en Kersten McCall, alwaar zij in juni 2014 haar diploma behaalde.

In 2000 en 2001 heeft Rozemarijn op het Nationale Fluitconcours respectievelijk de 1e en 2e prijs behaald. In 2001 trad Rozemarijn als soliste op met het orkest van de muziekschool Uithoorn. In 2006 trad Rozemarijn als soliste op in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam in de serie Jong Talent. In 2007 behaalde zij op het Prinses Christina Concours de aanmoedigingsprijs en de ensemble-aanmoedigingsprijs. In oktober 2014 heeft Rozemarijn met het Reinecke fluitconcert mogen soleren met het orkest Leiden Sinfonietta. In november 2014 heeft Rozemarijn als een van de top cursisten van de afgelopen jaren een belangrijke rol mogen vervullen tijdens het lustrum concert van de Nederlandse Fluitacademie. Hiertoe behoorden enkele radio optredens en een optreden in Tivoli Vredenburg. Rozemarijn nam o.a. in de zomer van 2013 deel aan de zomercursus van de Nederlandse Fluitacademie en kreeg daar lessen van Emily Beynon. Tijdens de afsluitende concerten heeft Rozemarijn mogen soleren in o.a. de Kleine Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam.

Rozemarijn speelt met verschillende orkesten en ensembles, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nationaal Jeugdorkest, een fluit-harp duo met harpiste Doriene Marselje, het Camenae Collective, fluitensemble 6Sense en zij voert het Neflac-ensemble aan.